Ιφιγένεια Τέκου «Πήδα & πέφτοντας βγάλε φτερά»

Η ουσία είναι κρυμμένη στις γυναικείες σημειώσεις… Λίγες μέρες πριν επισκεφτεί τη πόλη της Θεσσαλονίκης η Ιφιγένεια Τέκου, απαντά στις τέσσερις ερωτήσεις μας & αφήνει τη δική της σημείωση στο blog μας!

Πότε ήταν η τελευταία φορά που «ονειρεύτηκες»; Και τι;

Δεν σταματώ ποτέ να κάνω όνειρα. Χωρίς αυτά η ζωή θα ήταν άχρωμη και μονότονη. Όσο για το περιεχόμενο των ονείρων μου, δεν νομίζω ότι έχω να σας πω κάτι που να διαφέρει από εκείνο των περισσότερων ανθρώπων. Όλοι μας, πάνω κάτω, τα ίδια όνειρα κάνουμε…θέλουμε το καλύτερο για εμάς και τους αγαπημένους μας. Η διαφορά έγκειται στο κατά πόσο επιμένουμε σε αυτά και τα τρέφουμε παρά τις απογοητεύσεις που μας δίνει η ζωή.

Τι σημαίνουν για σένα οι λέξεις όνειρα, προσδοκίες και ελπίδα;

Χωρίς αυτά η ζωή θα ήταν μια ευθεία γραμμή από την αρχή μέχρι το τέλος της.

Θα μου επιτρέψεις να χρησιμοποιήσω μία δική σου ερώτηση από τη περίληψη του βιβλίου «Άραγε είναι εφικτή μια δεύτερη ευκαιρία ακόμα κι όταν όλα μοιάζουν χαμένα, ακόμα κι όταν το κακό παραμονεύει ενώ ο έρωτας μοιράζει τις υποσχέσεις του;»

Κατά την άποψή μου ποτέ δεν είναι αργά για μια δεύτερη ευκαιρία, άλλωστε αυτός είναι και ο κεντρικός πυρήνας του βιβλίου μου γύρω από τον οποίο πλέκεται η υπόθεση. Οι ήρωές μου τραβούν τον παθών τους τον τάραχο κι όμως παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο, χωρίς να σταματάνε ποτέ να ελπίζουν και να ονειρεύονται.

Πόση δύναμη θεωρείς πως μπορεί να κρύβει μέσα της μία γυναίκα;

Πιστεύω ακράδαντα στη δύναμη του ανθρώπου είτε είναι άντρας είτε γυναίκα, απλά έχω την εντύπωση πως οι γυναίκες είναι λίγο περισσότερο ανθεκτικές στα βάσανα από τη φύση τους.

 Άσε τη δική σου lady’s note. 

ifigenia-tekou

 

note: Παρουσίαση του νέου της βιβλίου «Να ονειρευτώ ξανά» τη Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016 στις 19:00, στον Ιανό της Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 7).Χαριτωμένη

About

Από μικρή που λες είχα μία μικρή συνήθεια να πέφτω πάνω σε αγνώστους και να τους χαμογελάω, πλέον στα 23 μου έχω βελτιωθεί δε κουτουλάω πάνω τους, αλλά μιλάω ακόμα σε αγνώστους στο δρόμο! Οι φίλοι με φωνάζουν «Δήμαρχο» γιατί μπορεί να χαιρετήσω όλη τη Θεσσαλονίκη σε μία μικρή μου βόλτα. Είμαι δυναμική και πολυάσχολη υδροχοίνα πρώτου δεκαημέρου. Αγαπάω τους φίλους μου, την επικοινωνία με τον κόσμο και αν δε γίνω συγγραφέας ή παρουσιάστρια θα γκρινιάζω στο σκυλάκι μου το Νώα. Το blog ξεκίνησε για μένα μέσα σε ένα βράδυ και χωρίς στήριξη και καθοδήγηση φίλων δε ξέρω αν θα το λάτρευες και εσύ όπως εγώ. Η αλήθεια είναι πως το να κρατάω σημειώσεις είναι ένα παιδικό συνήθειο…που σήμερα λέγεται blogging! Ανακάλυψε τον κόσμο μέσα από τα μάτια μου & κράτα σημειώσεις με κόκκινο κραγιόν!Θα ήθελες να μοιραστείς τις σκέψεις σου;

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Lady's Note 2016 © Copyright by CupCode